Wijnsuggesties voor Mediterrane gerechten

Selectie PIRARD WIJNEN : Een familie en een passie voor wijn sinds 1945

Het mediterrane dieet is niet voor niets een van de bekendste ter wereld. Het is bekend dat het de levensverwachting en de cardiovasculaire gezondheid verbetert, en het is ook heerlijk om van te genieten zodra de zon tevoorschijn komt.

Wijn is verre van verboden in dit dieet! Het wordt zelfs aanbevolen op voorwaarde dat het met mate wordt geconsumeerd.

Wat is dan de ideale wijn om het te proeven? Simon Pirard stelt zijn selectie voor voor een perfecte combinatie van eten en wijn!

“Een zonnewijn, vol fruit, met weinig zuren…” Simon Pirard

De Selectie

2018 Tradition Côtes du Roussillon Villages – Domaine Véronique en Pierre Boudau

Stijl: Rood, zacht en rond uit de Franse Languedoc-Roussillon, assemblage van : Syrah – Grenache – Carignan. Ideaal bij eend en rundvlees – Prijs : 11,50 €.

2016 Petit Pierre Vin de France bio François Fabre Vigneron – Domaine du Somail

Stijl: Rood, vol en gul eveneens uit de Franse Languedoc-Roussillon, assemblage van Syrah – Grenache – Carignan. Past bij Rundvlees – Lam – Wild – Prijs : 13,95 €.

2019 Rouge Méditerranée Figuière – Famille Combard – Provence

Stijl: Rood, zacht, rond afkomstig uit de Provence, assemblage van : Syrah – Grenache – Cinsault – Cabernet, gaat goed met rundvlees – gevogelte – kalfsvlees. Prijs : 9,00 €.

2017 Martue – Spanje – Domaine Martue La Guardia

Stijl : Rood, vol en gul uit de Spaanse regio Toledo, assemblage van Cabernet Sauvignon – Merlot – Tempranillo – Syrah. Past bij eend, rund en lam, prijs : 11,50 €.

2019 Rosso Maestrale Sangiovese IGT Rubicone – Domaine Perdicchi – Emilia-Romagna

Stijl: Rood, zacht en rond, Italiaanse wijn, 100% Sangiovese. Past bij varkensvlees – kalfsvlees – gevogelte – gegrild vlees – Prijs : 7,95 €.