Cognac Abecassis Domeinen /VS2

Aantal hectares: 370 – Appellaties: ABK6: signatuurmerk, het meest emblematische eaux-de-vie – LEYRAT: opmerkelijke elegantie van het oude Fins Bois eaux-de-vie – REVISEUR: emblematisch en geraffineerd, een eerbetoon aan de stichter van het domein – GRANDS DOMAINES: hedendaags gamma, de delicatesse van de Cognac en de fruitige expressie van een wijnbouwer

Een echte collectie van landgoederen voor uitzonderlijke artisanale cognacs, alle productiestadia worden onafhankelijk van elkaar uitgevoerd om de wijze van uitwerking van de cognacs aan te passen aan hun specifieke terroir: “kwaliteitsvakmannen, we doen alles zelf. Wij zijn producenten van A tot Z, en verkopen alleen onze eigen productie “. Elke Cognac leeft zijn leven op zijn eigen terrein, elk landgoed heeft zijn eigen kelder, distilleerderij en opslagkelder en wordt naar het landgoed “chez Maillard” in Claix gebracht, waar de kantoren zich bevinden, alleen voor de stadia van het mengen en de voorbereiding voor het bottelen. Een twintigtal kelders, elk met hun eigen bijzonderheden en zo’n 3.500 oude vaten, brengen geleidelijk aan soepelheid en rondheid. De wijnstokken zijn HVE 3 gecertificeerd.

Het het begon allemaal met de zoektocht naar uitzonderlijke aromatische kwaliteiten, die Francis Abécassis aan het einde van de 20e eeuw naar de Charente leidde om de uitzonderlijke wijngaarden te ontdekken. “15 jaar voor de huidige trend was vakmanschap mijn credo, en het beoefenen van kwaliteitsvakmanschap opende deuren”, zegt hij.

Vandaag zijn de Domaines Francis Abécassis is een van de grootste onafhankelijke producenten in de Cognac-appellatie en een van de meest bekroonde Domaines ter wereld. Zij zijn aanwezig in 32 landen (met een doelstelling van 80), waaronder de belangrijkste Cognac-markten: de VS, China en Noord-Europa. “Het is pas sinds 2005 dat we ons distributienetwerk hebben opgebouwd, maar dankzij onze relevante positionering hebben we zowel de importeurs als de consumenten iets kunnen bieden waar ze niet echt over beschikten. Ze hadden hun eigen gewoontes in Cognac van Maisons de Négoce. In 2010 hebben we de “Excellence in Craftmanship” prijs in Londen ontvangen voor al het werk van ons huis “. Francis. In mei 2020 won ABK6 opnieuw de gouden medaille voor zijn VSOP op de World Drinks Awards 2020 in Londen, voor de derde keer sinds 2014, en de gouden medaille op de IWSC in Londen in augustus 2020, evenals XO Renaissance.

De innovatieve geest: Single Estate Cognac : Francis Abécassis is ervan overtuigd dat het mengen van eaux-de-vie van uitzonderlijke landgoederen Cognac een onnavolgbare typiciteit en kracht geeft. Diep gehecht aan het terroir, heeft hij besloten om verschillende Cognacs te produceren volgens hun oorsprong.

Domaines Francis ABECASSIS – www.abecassis-cognac.com