Cornet: ‘Oaked’!

Cornet het krachtig blond bier met een unieke en zachte smaak lanceert een nieuwe Tv-campagne. Cornet dat in 2014 werd gelanceerd is het snelst groeiende Belgisch biermerk en werd daardoor op een heel korte periode een gevestigde waarde in het bierlandschap. Wat Cornet zo uniek maakt in de categorie van sterke blonde bieren is de toevoeging van eikenhouten snippers tijdens het brouwen en de manier waarop het eikenhout als ingrediënt wordt gebruikt. Cornet creëerde zo een nieuwe stijl en noemde het ‘Oaked’. De nieuwe Tv-commercial benadrukt waar ‘Oaked’ voor staat en welke smaakervaring en verbondenheid het biedt.

Cornet is een ‘Oaked’ bier, het gebruik van licht getoaste Amerikaans eikenhout als ingrediënt zorgt voor de zachte smaak van het toch krachtige bier, eikenhout zit in het DNA van het merk. Dat zit ook in de hoofdboodschap van de commercial, de kijker ziet en hoort wat ‘Oaked’ betekent en wat het doet met Cornet.

Tom Robberechts, Marketing Manager Cornet: “Met de beelden willen we op een krachtige en premium manier weergeven wat de productervaring van ons ‘Oaked’ bier is. Je krijgt een heel krachtige maar verrassende zachte smaak. Een bier om samen van te genieten.” Met deze spot wil Cornet in eerste instantie alle vrouwelijke en mannelijke speciaalbier-drinkers aanspreken.

“Het is een eer om te mogen werken voor zo’n fantastisch merk als Cornet. In no time zijn we als brouwerij erin geslaagd om van Cornet een duurzaam Belgisch topmerk te maken. Met deze spot willen we ons imago nog verder vormgeven en op een krachtige manier zeggen dat we een ‘Oaked’ bier zijn, het is dat wat zorgt voor onze unieke zachte smaak, iets wat misschien nog te weinig mensen weten.” aldus Robberechts.

Dit is nu de 3de reclamespot van Cornet, de eerste werd ontwikkeld in 2016 en in 2019 kwam de 2de op het scherm. Cornet won in de korte periode sinds zijn lancering reeds 2 Effie awards als merk, 2 ‘product of the year’ awards (waarvan 1 overall winner) en werd ook reeds meermaals gelauwerd op Internationale bierconcours