Côte des Bar – Champagne Barfontarc

Een levensverhaal … Baroville, Fontaine, Arconville, het wijnhuis Barfontarc straalt  het beeld uit van zijn wijnbouwers, mannen en vrouwen van het land, een uitdrukking van de persoonlijkheid en de originaliteit van hun wijngaard.

Meer dan honderd hectare, het delen van knowhow en oogsten, het benadrukken van een bijzonder karakter van een authentieke geest, elementen die de identiteit van de Barfontarc champagne een authentieke karaktertrek meegeven.

Het assortiment omvat klassiekers, belles cuvées en enkele specialiteiten. De klassiekers bezitten frisheid en een uitzonderlijke finesse. Elke cuvée is uniek, elke cuvée heeft zijn eigen persoonlijkheid en zijn eigen bestaansreden. Tradition demi-sec: rond en genereus; blanc de blancs brut: grote finesse; blanc de noirs brut: zeldzaam en assertief; rosé brut: schitterend en geraffineerd; tradition brut: emblematisch voor het huis; cuvée Sainte Germaine atypische complexiteit

Les belles cuvées vormen een gouden reeks: het zijn cuvées die de verbeelding de vrije loop laten. Alle weerspiegelen ze het karakteristieke kenmerk van de wijnen van de Côte des Bars, ze weerspiegelen de rijkdom en de originaliteit van een terroir. La vigne du Roi: delicaat en uniek; Derrière le Moulin: buitenbeentje en zelfverzekerd; Brut Nature: zuiver en energiek; Rosé de Saignée: intens en gastronomisch.

Specialiteiten: Deze specialiteiten, die in kleine hoeveelheden worden geproduceerd, laten een ander facet van de kwaliteiten van de Champagnestreek zien. Ratafia Champenois: zachtheid en kracht; Coteaux Champenois rouge: soepel en fruitig, Coteaux Champenois Blanc: fris en mineraal

Blanc de Noirs – Brut

Symboliseert ten volle de kracht van Pinot Noir. Deze cuvée, uitsluitend gemaakt van Pinot Noir-druiven, is een sterke uitdrukking van de fruitigheid en de rondheid van deze druivensoort met zijn uitgesproken structuur. Kortom een verleidelijke en gulzige champagne. Volgens Gault&Millau: “Een frisse en gastronomische champagne, ideaal voor bij het dessert”

In het glas een mooie gele kleur, in de neus fijne aroma’s, mooi expressief en levendig, een kruidige neus die hints van gekonfijt geel fruit combineert met amandel- en deegtoetsen.

Opent in de mond met tonen van rood fruit met een kruidige en ruime kant, een goed uitgebalanceerde champagne met een mooie frisheid en een mooie structuur. Een ideale wijn voor een maaltijd met champagne, die perfect samengaat met gebraden rundvlees of saffraanrijst.

Samenstelling 100 % Pinot Noir : een blend van 80 % Vendange 2017 en 20 % Vin de réserve, gebotteld maart 2018 – dosage : 10g / liter – alc vol 12% Vol.

Un Voyage dans nos Coteaux Brut

Het langverwachte grote nieuws… Deze cuvée is een echte zintuiglijke reis door de Champagnestreek, in het hart van de Côte des Bar. Een 100% Pinot Noir uit 8 dorpen die u terugvoert naar 2015. Een herinnering aan een hete en droge zomer, gunstig voor krachtige en gulzige wijn. Een reis voor lichaam en geest, subtiel en discreet gebundeld in een onvergetelijke smaak- en geurontdekking. Terecht omschreven als “Een uitnodiging om te reizen, in de tijd, in onze heuvels, in onze 8 dorpen…”

In het glas een lichtgele kleur met lichtroze accenten. In de neus ontwikkelen zich mooie discrete aroma’s met delicate minerale hints . Subtiele toetsen van morellen, amandelen en vijgen.

In de mond een rond, gulzige en robuuste aanzet, aangename aroma’s van fruitgelei en vijgen. Een lange afdronk. Gastronomische begeleiding: aperitief, voor unieke  ontdekkingen, uitwisselingen, reizen… maar kan ook bij de maaltijd.

Blend 100 % Pinot Noir Vintage 2015 – gebotteld maart 2016 – dosage : 8g / liter – alc vol 12%.

Champagne Barfontarc – Baroville – www.champagne-barfontarc.com