Côte des Bar – Champagne Philippe Devitry & PALG Devitry

Gelegen in het hart van de Côte des Bar, om precies te zijn in Urville, breidt dit wijnhuis zijn wijngaard van bijna 14 hectare uit naar de aangrenzende gemeenten. Sinds 2017 oogst met 4 druivensoorten: Pinot Noir in meerderheid, Pinot Meunier, Chardonnay, maar ook Pinot Blanc, die minder dan 2% van de Champagnewijngaard vertegenwoordigt.

Tussen traditie en knowhow maakt ons familiebedrijf al meer dan 300 jaar met passie Champagnes… Gecertificeerd HVE (hoge milieuwaarde) sinds januari 2020, streven ze ernaar de toepassing van fytosanitaire producten zo veel mogelijk te beperken, met respect voor het biologische ritme van de wijnstok. Een familiebedrijf dat enkele eeuwen geleden werd opgericht. De knowhow als wijnbouwers wordt al verschillende generaties lang van vader op zoon doorgegeven. Dit betekent dat wij, ook al zijn wij een kleine producent, kwaliteitswijnen produceren die de grote huizen waardig zijn

Sinds 2019 gecertificeerd H.V.E. (High Environmental Value),staat van de wijngaard tot de verpakking, ecologie staat centraal in hun bezorgdheid. Daarom garanderen wij het respect voor het milieu tijdens de uitwerking van onze producten. In 2020 zijn we toegetreden tot de Vignerons Indépendants. Het doel is te zorgen voor transparantie in de rijping van onze Champagnes, maar ook om u een onberispelijke kwaliteit in de flessen te beloven.

Op het domein in Urville worden de eigen druiven geteeld die verwerkt worden tot verschillende gamma’s champagne. Het resultaat zijn kwaliteitsvolle flessen evenwaardig aan die van de grote huizen. De rode draad is een familie van wijnbouwers die gepassioneerd zijn door hun vak.  Hun optie is champagne aan te bieden van hoge kwaliteit met authentieke smaken.

Champagne Philippe Devitry:

Champagne Extra brut – Les mouts d’Urville

Blend 70% Pinot Noir- 15% Pinot Meunier, 10% Chardonnay, 5% Pinot Blanc. Deze champagne heeft een zeer laag suikergehalte, om zijn zuiverste aroma’s te ontdekken.  In combinatie met vis of zeevruchten onthult hij subtiele aroma’s van bloemen en rood fruit,  maar onderstreept ook de mineraliteit van het terroir. .

Champagne Brut – Les Chardonnays de Beauregard

100% Chardonnay. Deze cuvée vertegenwoordigt de typiciteit van het terroir en de Chardonnay. Deze wijn wordt bij voorkeur geserveerd als aperitief, bij vis of wit vlees, met minerale tonen die zich vermengen met witte bloemen en subtiele aroma’s van geel fruit …

Champagne Brut – Les Demoiselles du Val

Een blend van 70% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier; 10% Chardonnay en 5% Pinot Blanc. Deze gulzige en expressieve champagne past perfect bij een aperitief of een fruitdessert. Zijn aroma’s van gele steenvruchten met toetsen van houtvruchten vormen het perfecte evenwicht tussen gulzigheid en frisheid die uw gehemelte in verrukking zullen brengen …

Champagne Brut Rosé – Rosée de la Belle Haie

Een blend van 95% Pinot Noir en 5% Pinot Meunier. Ontstaan uit de ontmoeting tussen de Champagne-hellingen van Urville en onze brut champagne, streelt zijn elegante tegelkleur uw ogen. De aroma’s van rode vruchten en bosvruchten begeleiden u tijdens de hele maaltijd, van het aperitief tot het dessert.

Champagne Demi-sec – Le Charme Raisin

Blend: 70% Pinot Noir, 15% Pinot Meunier, 10% Chardonnay en 5% Pinot Blanc. Een bijzonder gulzige champagne door zijn hoger suikergehalte dan de andere cuvées, fruitige aroma’s, een verrassende lengte in de mond, hij past perfect bij foie gras of een dessert…

Champagne Demi-sec rosé – Douceur de la Belle haie

Mengsel van 95% Pinot Noir, 5% Pinot Meunier. Ontstaan uit de ontmoeting tussen de Champagneheuvels van Urville en onze Champagen Demi-sec, zal zijn elegante roze kleur u niet onverschillig laten. Gourmandise is het sleutelwoord voor deze cuvée met zijn aroma’s van rood fruit, zijn frisheid en zijn delicate, lichtzurige afdronk.

Champagne PALG Devitry

BRUT BLANC DES BLANCS – BLANC DY LYS

60% Chardonnays van Beauregard – 40% Pinots Blancs van Champs Maréchaux. Er werd voor een lelie gekozen vanwege de mooie verwijzingen naar adel en zuiverheid. Een fijne gloed loopt door deze lichtgouden kleur. Een Champagne met citrus aroma’s en bloemige tonen van Lelies. Een fijne en elegante wijn. Past perfect bij een schotel met zeevruchten, kreeft, wit vlees of bij het aperitief.

BRUT BLANC DE NOIRS – NOIRE DU CHENE

70% Pinots Meuniers van Retournemont – 30% Pinots Noirs van Nonnains, de keuze van eikenhout verwijst naar de naburige bossen, en is synoniem met kracht en stevigheid. Een fijne bruis loopt door dit strokleurige gewaad. Een fijne en elegante wijn. Een champagne met aroma’s van verse bosvruchten en mentholachtige noten. Perfect als aperitief, maar ook tijdens de maaltijd.

BRUT ROSE – ROSE DES LAURIERS

50% Chardonnays van Beauregard – 30% Pinots Blancs van Champs Maréchaux – 20% Pinots Noirs van Nonnains. De keuze van laurier staat sinds de Oudheid symbool voor overwinning en glorie. Deze champagne is gemaakt van drie druivensoorten en geeft op zachte wijze uitdrukking aan al hun aromatische palet, op gastronomische en delicate wijze, met een fijne bruis die door zijn lichtroze kleur loopt. Een Champagne met aroma’s van rood fruit en een hint van citrus. Perfecte begeleider voor de ganse maaltijd.

EXTRA-BRUT BLANC DE BLANCS –

100% Pinot Blancs van de Champs Maréchaux – De naam Blanc Vrai is een verwijzing naar de oude naam van deze voorouderlijke druivensoort, Pinot Blanc. Een vergeten druivensoort van de Champagne, die minder dan 02,% van de Champagnewijngaard vertegenwoordigt. PALG Devitry heeft besloten het te eren in deze cuvée die zijn oude naam draagt. Met bloemige en gele fruitaroma’s voor een fijne en soepele wijn die goed past een zeevruchten schotel of kazen.

Ratafia Champenois 100% Pinot Noir

Gemaakt van een mengsel van druivenmost en Fine Champagne, wordt deze ratafia gedurende 6 maanden gerijpt in eiken vaten om hem fijne en gastronomische aroma’s te geven. Rokerige, houtachtige noten die een perfecte balans vinden in de mond, en u uitnodigen om uw glas bij te vullen…  www.champagnedevitry.com