Deltagids België-Luxemburg 2018

De nieuwe Deltagids is meer dan een gids, het is een echte verzameling van de beste gastronomische adressen in België en het Groothertogdom Luxemburg. De editie 2018 biedt 1960 adressen van restaurants en hotels, toegelicht op een  praktische en gedetailleerde manier met classificatie in alfabetische volgorde van steden.

Een echt “leesplezier” van 608 pagina’s waarmee u “HET” goede adres kunt vinden dat u nog niet kent of dat u vergeten was en waar je graag nog eens terugkeert. De gids bevat maar liefst 1500 beoordelingen, geschreven op basis van een beleefde ervaring, zonder zelfgenoegzaamheid, positief of negatief.

De recensenten van de Deltagids hebben België en het Groothertogdom Luxemburg doorkruist op zoek naar nieuwe adressen om het plezier van de gastronomie en goed eten met de lezers te delen. Deze zoektocht verrijkte de Deltagids dit jaar met zo’n 235 nieuwe vestigingen, terwijl er 225 om allerlei redenen wegvielen zoals sluiting of het niet meer voldoen aan de selectiecriteria.

De gids biedt een echte reis door verschillende culturen, laat nieuwe culinaire trends ontdekken, allemaal op basis van een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding en een selectie van verdienstelijke etablissementen. 7 indexen aan het einde van gids helpen u met duidelijke pictogrammen bij uw keuze (op provincie, prijs, alfabetische volgorde …)

Het Delta Discovery Paspoort

Voor het achtste jaar op rij biedt de gids een Discovery Pass die 30% korting biedt  in 55 zorgvuldig geselecteerde adressen die in vier categorieën werden onderverdeeld: Gastronomie, Goede prijs-kwaliteitverhouding, Coup de Coeur en Beautiful Setting. Zelfs wanneer men slechts eenmaal deze Delta Discovery Pass gebruikt, is de aankoopprijs nagenoeg terugbetaald!

Het palmares van de Gids Delta België en Luxemburg 2018:

Gouden DELTA:

Au Tour de Vin, Éghezée (Manoé Graftiaux) – Colette, Westerlo (Thijs Vervloet) – La Cristallerie, Luxemburg (Fabrice Salvador)

Zilveren DELTA:

Maxens, Saint-Symphorien (Stéphane Grulois) – Essensi, ‘s Gravenwezel (Karl Ave) – Aal Schoul, Hobscheid (Thomas Murer)

Bronzen DELTA:

Black Pepper & Red Pepper Waremme & Sclessin – (Nicolas Calcagnini & Philippe Kettenhoven) – Marquize, Westende (Patrick Noël) – Péitry, Roodt-sur-Syre (Quentin Debailleux)

De culinaire columnisten hebben ook een tweede ranglijst opgesteld, waarbij ze authentieke en smakelijke gerechten belonen, elk in hun eigen stijl: Coxyde Carcass (kwaliteitsvlees) – Couleur Rouge in Eupen (Fusionkeuken) – Il Gugini! in Chapelle-lez-Herlaimont (Italiaanse keuken) – Knossos in Tubize (Griekse keuken) – Le Minaret in Boussu (Maghreb keuken) – Le Saint Gilles in Saint-Hubert (lokale keuken) – OAK in Gent (Italiaanse en Aziatische keuken) – Rascasse in Kapellen (visgerechten) – Villa Doria in Schoten (Italiaanse keuken ).

De gids en zijn paspoort zijn verkrijgbaar voor € 29,75 – beschikbaar in boekhandels en op www.deltaweb.be