Fourchette – culinair topevent in Gent met sterrenchefs wordt in 2018 nog groter

» Tweede editie in de Gentse Eskimofabriek begin maart 2018 – » Maar liefst 11 Michelinsterren present met o.m. Peter Goossens*** en Michaël Vrijmoed**

Na het uitdelen van de nieuwe Michelinsterren afgelopen november werd het duidelijk dat Gent meer dan ooit dé gastronomische hoofdstad is van ons land. Fourchette, het culinaire event dat eind 2016 bedacht werd door vier Gentse foodies, bevestigt het ‘food-aura’ dat rond de Arteveldestad hangt.

In maart 2018 vindt de tweede editie van Fourchette plaats. Deze keer nemen  nog meer sterrenchefs achter de fornuizen plaats. Zo zullen Peter Goossens ***, Michaël Vrijmoed **, Syrco Bakker *, Sang-Hoon Degeimbre **, Tim Boury ** en Maarten Bouckaert * aanwezig zijn. Een event dat nergens in België zijn gelijke kent.

Het concept van Fourchette is geniaal in zijn eenvoud. In de Eskimofabriek in Gent worden verschillende tafels tot in het kleinste detail gedekt. Alles samen kunnen er per dag 600 personen aanschuiven. Tussen de tafels zie je de chefs aan het werk in hun open keukens. De gasten kunnen elke dag kiezen uit twee menu’s.

Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag komen acht chefs in actie, aangevuld met een gastkok die voor beide menu’s die dag een topgerecht bereidt. Een unieke kans om de verschillende smaken van sterrenchefs op één enkele locatie te proeven terwijl je ze live aan het werk ziet.

Het idee ontsproot eind 2016 aan het brein van vier foodies uit Gent: patissier en chocolatier Joost Arijs, Michaël Vrijmoed van Restaurant Vrijmoed** en horeca-ondernemers Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt van BLVD in Sint-Martens-Latem. Gent culinair op de kaart zetten op een no-nonsense manier was het uitgangspunt van Fourchette. Een missie waarin de chef-koks met glans slaagden: de eerste editie in maart 2017 was volledig uitverkocht!

In maart 2018 wordt het culinair topevent nog grootser met nog meer Belgisch talent achter de fornuizen. Deze keer zal Fourchette drie dagen duren in plaats van twee, waardoor er 600 extra gasten mee kunnen genieten. Dat brengt het totaal op 1 800 gasten over een periode van drie dagen.

Ook deze keer gaat de grootste aandacht naar de kleinste details. Zo wordt het eten geserveerd op porseleinen borden en zal de volledige setting tot in de puntjes in orde zijn. Sang-Hoon Degeimbre, Syrco Bakker en Peter Goossens treden op als gastchefs tijdens het event, Crème de la crème uit de gastronomische wereld.

Het zijn niet de minsten die je smaakpapillen verwennen op Fourchette. Deze toppers zullen het beste van zichzelf geven.

Menu 1: Bruut -Bruno Timperman;  Veranda – Davy Schellemans; Boury ** – Tim Boury en Joost Arijs —Joost Arijs Patisserie en Chocolaterie

Menu 2: Castor * – Maarten Bouckaert; Ogst – Sebastien Wygaerts; Vrijmoed ** – Michaël Vrijmoed en BLVD – Sam D’Huyvetter & Thomas Schmidt

Gastchefs die telkens voor beide menu’s koken: vrijdag 9 maart: L’Air Du Temps ** –  Sang-Hoon Degeimbre; zaterdag 10 maart: Pure C *-  Syrco Bakker en zondag 11 maart: Hof Van Cleve ***— Peter Goossens

Hoe inschrijven?

Wie erbij wil zijn, reserveert het best heel snel via www.fourchette2018.be Een menu (glas champagne, vijfgangenmenu, water van S.Pellegrino naar believen en koffie inbegrepen) kost 95 euro (incl. btw). Binnen het no-nonsense concept hanteert Fourchette het free seating-principe. Er is plaats genoeg voor iedereen om samen met vrienden of familie te tafelen. Per dag kunnen 600 personen aanschuiven.

Friends Table: Daarnaast kun je ook kiezen voor de Fourchette Friends Table, de gezelligste VIP-tafel voor 10 personen (een arrangement waarin 2 flessen champagne en 4 flessen wijn, een vijfgangenmenu, water van S.Pellegrino naar believen, koffie, bediening aan tafel en het bezoek van een van de chefs aan tafel zijn inbegrepen). Daarvoor betaal je in totaal € 1 750 (excl. btw).

Over Fourchette

Fourchette is het culinaire geesteskind van Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie), Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**), Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt (BLVD). Deze tweede editie is net als de topkoks zelf: zonder poeha en rechtdoorzee. Het viertal brengt in Fourchette elf getalenteerde chefs samen die elk een vijfgangenmenu klaarmaken, deze keer voor 1 800 gasten in totaal. Een uitgelezen kans om aan te schuiven bij elf toppers tegelijk, op één en dezelfde plek.

Dit gastronomisch concept zet Gent, de meest veelzijdige culinaire stad van ons land, verder op de kaart als ‘Stad van foodies’.

Fouchette loop op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart om 18.30, op zondag wordt het menu geserveerd vanaf 11u.30.  Locatie: Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent – www.Fourchette2018.be