“Ik ben Marlene, dochter van de Alpen”

Internationaal merk van appels uit Zuid-Tirol/Südtirol krijgt nieuwe look. Marlene® is één van de belangrijkste en beroemdste Italiaanse fruitmerken. Sinds de oprichting in 1995 volgt Marlene® zijn roeping om bekendheid te geven aan de variëteiten en kwaliteit van de appels van de familiebedrijven van het Consortium VOG in Zuid-Tirol/Südtirol.

Marlene® is een internationaal merk dat u vindt in Spanje en andere landen langs de Middellandse Zee, in Noord-Europa, het Midden-Oosten en in nog een heleboel andere landen over de hele wereld. Om de herkenbaarheid onder zijn liefhebbers te vergroten krijgt appelgigant Marlene® een nieuwe look: een modern imago dat de oorsprong en kwaliteiten van het merk onderstreept.

De nieuwe look is het werk van het Weense bureau Demner, Merlicek & Bergmann. Zij maakten van de vrouwelijke naam Marlene® de onbetwiste hoofdrolspeler en gaven het product persoonlijkheid en karakter. Een uniek verhaal waarin de band tussen de Zuid-Tiroolse wortels en de belangrijkste eigenschappen van de appel centraal staat, ligt aan de basis.

Marlene® is de “Dochter van de Alpen”, terwijl de berg waarop de appels tot leven komen de vader zijn, en de zon de moeder. Met de nieuwe look en het uniek verhaal gaat ook een nieuw handgeschreven logo gepaard. In verschillende talen wordt de slagzin “Ik ben Marlene®”, verkondigd (“Sono Marlene®”, “Ich bin Marlene®”, “I am Marlene®”, “Soy Marlene®”).

“Met de nieuwe look kunnen we de uitdagingen van de wereldmarkt meer diepgaand en doeltreffend aanpakken”, aldus Gerhard Dichgans, directeur van Consortium VOG. “We beschikken over een efficiënt instrument om Marlene® te laten groeien en zo de juiste waarde toe te kennen aan de passie en deskundigheid van onze 5.000 leden”.

De communicatiecampagne is eind oktober van start gegaan met een videospot over de waarden van het merk. Marlene® wordt hierin gepersonifieerd door Valentina Campanella, Miss Südtirol 2015, om de waarde van de territoriale wortels van de appels nog eens extra te beklemtonen.

MEERVOUDIG KERSTPAKKET: Het originele en gezonde geschenkpakket met zeven variëteiten appels.

Een speciaal gevarieerd kerstpakket, om samen al het lekkers van de Marlene® appels te proeven. Dit origineel cadeau-idee bevat een exemplaar van elk van de 7 appelvariëteiten van Marlene®: Golden Delicious, Granny Smith, Royal Gala, Red Delicious, Fuji, Braeburn e Stayman. Ieder met een andere geur, een unieke smaak en een eigen kleur om het pakket nog vrolijker te maken. De appels worden stuk voor stuk met de hand geselecteerd en toegevoegd. Nadat u de inhoud heeft opgegeten kunt u de doos gebruiken voor de kerstballen!

ZOET KERSTFEEST MET DE APPELTAARTJES VAN MARLENE®

De combinatie van gekaramelliseerde appels met de intense smaak van pure chocolade voor een waardige afsluiting van een feestelijk feestdiner.

Een dessert de beste chef-koks waardig, om te bereiden voor kerstavond, kerstdag of oudejaarsavond. Een gerecht dat een triomf van smaken is, waarin het zoete van de chocolade zich meet met de aromatische smaak van de Red Delicious Marlene® in een symfonie van structuren; van de zachtheid van het taartje tot de krokante knapperigheid van de gekaramelliseerde appels. En dan is er nog de presentatie: een geraffineerd gebak dat met de juiste dosis elegantie moet worden opgediend, want juist met kerstmis zijn verrassingen mooi.

Een klein noot voor de gezondheid: de chocolade-appeltaart van Marlene® bevat geen meel en is dus ook geschikt voor mensen met een glutenintolerantie. Het recept dat Marlene® stap voor stap uitlegt is heel eenvoudig: het succes bij de gasten is verzekerd.

Ingrediënten: 400 g pure chocolade met 75% cacao, 200 g boter, 4 eieren, 50 g bittere cacao, 120 g suiker, 400 g Red Delicious Marlene® appels. Voor de karamel: 100 g geraffineerde suikeren 30 g water

Bereiding:

Klop de eieren en de suiker met de elektrische mixer op tot een sterk schuimende en compacte massa. Smelt de boter samen met de pure chocolade in de magnetron en let ervoor op dat het geheel niet aan de kook raakt. Om de eigenschappen van de pure chocolade te behouden raadt Marlene® aan om dit in korte en meerdere stappen te doen.

Meng de boter goed met de chocolade en breng het op kamertemperatuur. Voeg nu de cacao toe. Meng alles goed om klontjes te voorkomen en schenk het mengsel dan langzaam bij de opgeklopte eieren en roer alles voorzichtig om met een beweging van onderen naar boven. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn, giet u het mengsel in kleine vormen met een doorsnede van ongeveer 8 cm die u daarvoor al heeft beboterd en met meel bestrooid. Schil de Marlene® appels van de Red Delicious variëteit en snijd ze in blokjes die u gelijkmatig over de vormen verspreidt. Leg voor iedere taartje een paar schijfjes weg.

Bak de taartjes ongeveer 30 minuten in de op 160°C voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn voor u ze uit de oven haalt.

Maak met 100 g suiker in een pannetje met 30 g water de karamel klaar. Breng het aan de kook terwijl u zo nu en dan roert, tot u een amberkleurige karamel heeft. Dompel de appelschijfjes nu met twee lange spiesen kort onder in de karamel en verwijder ze weer zodra zich een dun laagje suiker op het schijfje heeft afgezet. Laat het afkoelen op wat ovenpapier. Leg de gekaramelliseerde appels als dressing op de afgekoelde taartjes. Een creatie van chef-kok Marco Salmi

Marlene® is een van de merken die symbool staan voor de uitmuntendheid van het Zuid-Tiroolse fruit, en is het eerste Italiaanse merk voor wat betreft de productie en aangeboden variëteiten van appels.

Marlene® appels worden geteeld door het consortium VOG, samengesteld uit 5.000 producenten-leden en 12 coöperaties en momenteel de grootste Europese organisatie voor de afzet van appels.