Learning for Life project

biedt gratis bartenderopleiding aan in Brussel

LEARNING FOR LIFE (L4L) is een gratis bartenderopleiding voor mensen die een job zoeken in de horeca. Na een selectiefase krijgen de 12 kandidaten uit het programma toegang tot een intensieve opleidingscursus van 3 weken en een stage van 2 weken met als doel een baan in een horecazaak te vinden. Het Learning for Life project is ontwikkeld door Diageo, één van ‘s werelds grootste alcohol- en sterkedrankenbedrijf. Het doel van deze opleiding is de levensomstandigheden van werkloze volwassenen te verbeteren door een opleiding aan te bieden. Brussels Bar Connector, een professioneel opleidingscentrum voor Bartenders en Barista’s organiseert het programma in de hoofdstad.

De horecasector heeft een tekort aan gekwalificeerd personeel. In deze post-Covid-periode hebben werkgevers moeite om geschoold personeel te vinden. Gekwalificeerd personeel is nochtans een van de sleutels voor ondernemers om een goede doorstart te maken. Daniela McFarren, Head of Corporate Relations Benelux Diageo, over het project: “Door het Learning for Life programma in Brussel te lanceren willen we mensen de kans geven om zich te reoriënteren op de arbeidsmarkt en tegelijkertijd bij te dragen aan de te korten in dit knelpuntberoep.”

Wat zijn de voordelen van deze opleiding?

Beheersing van de verschillende producten en instrumenten waarmee een bartender te maken krijgt (sterke dranken, cocktails, koffie, bier, wijn, hygiëne, voorraad…) dankzij de aangeboden ondersteuning – Stage in een horecazaak, aangepast aan de persoonlijkheid van de student – riginaliteit van bepaalde cursussen over verantwoordelijke dienstverlening, teamwerk, seksuele intimidatie, of gelijkheid en diversiteit – Steun bij het zoeken naar werk

Deelname vereisten:

Werkzoekende zijn in België – Gepassioneerd zijn en interesse hebben in een carrière in de horeca

Data en plaatsen van de eerste opleidingen:

Van 3 mei tot 3 juni 2022 en van 5 juli tot 5 augustus 2022 – Brussels Bar Connector, Kolonel Bourgstraat 107/4, 1140 Evere. De sessies vinden overdag plaats en worden in het Frans gegeven. Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun sollicitatie tot 20 april 2022 sturen naar: Françoise Jean – 0496/856.818 – office@barconnector.be

Toegewijd aan een inclusieve horecasector

Learning for Life, dat in 2008 werd opgericht, is een wereldwijd programma dat tot doel heeft mensen die met sociale uitsluiting worden bedreigd, opleiding en werkgelegenheid te bieden en tegelijkertijd de horecasector te professionaliseren. Tot nu toe heeft Learning for Life wereldwijd meer dan 160.000 mensen opgeleid en meer dan 90 programma’s in 40 landen georganiseerd.

Het opleidingscentrum van Brussels Bar Connector en de vzw Paso a Paso zijn het resultaat van twee ervaringsdeskundigen: die van Alain VERVOORT, gediplomeerd leraar, specialist en gerenommeerd opleider in sterke dranken, en die van Françoise JEAN, maatschappelijk werkster en criminologe met een jarenlange ervaring in sociale kringen. In het Brussels Bar Connector opleidingscentrum worden al meer dan 10 jaar honderden Bartenders en Barista’s opgeleid of krijgen ze de kans om zich te specialiseren.