Lente wijnbeurs Delhaize – Toppers – Bubbels

Opmerkelijke wijnen in het assortiment Bubbels zijn de Vranken Brut Nature en Vranken Demoiselle du Lion, al mogen we evenmin de ogen sluiten de Proseco Mionetto D.O.C. – Extra dry bio.

VRANKEN Brut nature is afkomstig uit de Champagnestreek en een assemblage van  pinot noir, chardonnay en pinot meunier.

Vinificatie: uitstekende champagne van onze landgenoot Paul-François Vranken die in 1976 zijn eigen champagnemerk op de markt bracht. Het gamma champagnes bestaat vandaag uit Vranken, Demoiselle, Charles lafitte, Pommery en Heidsieck & Co. De Brut Nature blijft trouw aan de klassieke Vranken-stijl maar is strakker en nerveuzer want zonder toevoeging van suiker na het degorgeren (het verwijderen van de gistdroesem na de tweede vergisting op fles).

Kleur: goudgele kleur met amber accenten, mooi aanhoudend schuim. In de neus  eerst fijn en open, met aroma’s van wit fruit, daarna licht geroosterd en een finale van gedroogde vruchten. Smaak: strakke en nerveuzere aanvang, omdat er geen suikers toegevoegd werden tijdens het degorgeren, gevolgd door een fruitige smaak gebracht door de pinot meunier. Mooie lengte en frisheid.

Foodpairing: uitstekend als aperitief of als begeleiding bij een visschotel, hetzij gegrild, gebakken, natuur of in een papillot. De champagne kan ook geserveerd worden met zeevruchten, en meer bepaald bij oesters.

Promotie Prijs: 29,99€ (2+1) > 19,99€/fles.

VRANKEN DEMOISELLE DU LION is een assemblage van chardonnay en pinot noir.

Vinificatie: deze Cuvée Demoiselle du Lion onderscheidt zich van de traditionele cuvées Demoiselle (die voor het grootste deel uit chardonnay bestaan), door zijn assemblage die meer pinot noir bevat. Deze geeft de wijn een meer uitgesproken structuur, body en kracht, zoals een leeuw, het symbool van Delhaize.

Kleur: deze lichtgoude cuvée onderscheidt zich door zijn fijne bubbels. In de neus wordt deze rijpe cuvée gekleurd door een fris bloemenboeket ademt eerst geroosterd brood uit, en dan granny appel. Smaak: lekker wegdrinkende en evenwichtige champagne. Hij is heel fijn en zacht en blijft hangen in de mond. Te degusteren bij een temperatuur: 6°C tot 8°C. Alcohol: 12% vol.

Foodpairing: ideaal als aperitief, De Demoiselle du Lion gaat goed samen met zowel eenvoudige als uitgebreide gerechten. Prijs 38.99€

Op de proeftafel: PROSECCO MIONETTO D.O.C. – EXTRA DRY BIO

Wijn afkomstig uit de regio Treviso, Veneto, Italië, een 100% glera.

Vinificatie: sinds 1887 schrijft wijngoed Mionetto in Valdobbiadene de geschiedenis van prosecco, interpreteert het deze uitstekende lokale wijn en vertelt het erover aan de wereld. Prosecco D.O.C. bio wordt gemaakt van druiven uit gecertifieerde biocultivatie. Primaire en secundaire fermentatie vindt plaats in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. De wijn wordt afzonderlijk gevinifieerd om zo puur mogelijk te zijn.

Kleur: glanzend licht strogeel met een fijne, langdurige pareling. Opent in de neus met een intense bloemenneus met toetsen van golden-appel, ananas en sinaasappel. Ook in de mond blijft appel dominant in de smaak, met geuren van acacia en wisteria. Te degusteren bij 6-8°C, alcohol: 11% vol. En 14g/l restsuiker. .

Foodpairing: deze schuimwijn is heerlijk als aperitief en kan zeer goed worden gecombineerd met wit vlees, verse vis en risotto.

Promotie wijnbeurs 9,99€ (3+1) > 7,49€/per fles.