Lidl: lente wijassortiment – wit 2

Buitenbeentjes zijn er nu eenmaal om in de kijker te worden geplaatst. Vooraleer aandacht te besteden aan enkel Spaanse hoogvliegers, aandacht voor een leuke Zuid-Afrikaan.

Chenin Blanc – Paarl – Zuid-Afrika

De regio Paarl is welbekend als het typische gebied in Zuid-Afrika waar op droog land wordt geteeld. In dit droge gebied in de buurt van de bergtoppen rond de stad Paarl vindt men deze smaakvolle witte wijn. Deze Chenin Blanc is licht strogeel van kleur met een exotische en leuke fruitige aroma’s. In de mond krijgen we een frisse natuurlijke aanzet die aangename en intense fruitsmaken in de mond achterlaat. Is een leuke compagnon bij o.m. vis en pasta. Een 100% Chenin Blanc, 13.5% alc vol, die best wordt geserveerd bij 10 à 12° C.

Een wijn van fairtrade gecertificeerde druiven, geteeld door fairtrade producenten.

Orvito classico 2020 DOP – Spanje

Deze lichte strokleurige witte wijn van druiven uit een van de oudste Spaanse wijnbouwgebieden is delicaat en fruitig met een fris en elegant bouquet. het is een ideale begeleider van vlees, vis, kaas en aperitiefhapjes 12% alc vol – best geserveerd bij 8 à 10° C.

Oristan Verdejo 2019 La Mancha DOP – Spanje

Oristan Verdejo is een witte wijn, single varietal Verdejo, geproduceerd door Bodegas Lozano in de stad Villarrobledo, met druiven uit hun eigen wijngaard, onder de benaming van oorsprong La Mancha.

Sinds 1853 is in Villarrobledo, alles verbonden met het land. Steunende op de erfenis van drie vorige generaties worden tradities in stand gehouden, zowel in de  wijngaard als de chai. Zorg, passie en toewijding zijn nog steeds de essentie van alle wijnen. De aanplantingen op de landgoederen La Carrasca, La Elipa en Los Salvadores zijn gerealiseerd op een bescheiden bodem, van sobere productie, die het beste van zichzelf geeft in elke wijnstok, in elke druifbes, die geplukt wordt op het optimale moment van rijpheid en aroma van de vrucht; met het oog op kwalitatieve wijnen ongeacht of het gaat om mousserende, witte, rosé en jonge wijnen, maar ook fenolisch en sensorisch voor rode wijnen die rijpen op vat en fles.

Gelegen op een uitgestrekte vlakte op 740 meter hoogte, met langdurige blootstelling aan de zon, weinig neerslag en hoge temperaturen in de zomer, gecontrasteerd door lage temperaturen in de winter, zijn de vruchten van de planten van 15 variëteiten; Airén, Bobal, Cabernet-Franc, Cabernet-Sauvignon, Chardonnay, Garnacha, Macabeo, Merlot, Moscatel, Shiraz, Tempranillo, Sauvignon-Blanc en Verdejo, zijn de hoofdrolspelers van onze stille en mousserende wijnen, gemaakt binnen een gebouw dat omarmd wordt door rechtopstaande platen gebakken klei, die doen denken aan aardewerken potten, met kleine groeven die hun dynamiek versterken dankzij hun helling en omgeven door een duurzame tuin met rustieke en wilde accenten. Het respect voor de tradities neemt niet weg dat het wijnhuis ook zorgt voor moderne applicaties om verder te groeien én als referentie en professioneel familiebedrijf binnen de internationale wijnsector dat zich permanent blijft aanpassen.

De Oristan verdejo 2019 La Mancha is een leuke droge witte wijn met mooie kleur en aangename aroma’s in de neus die op het smaakpalet de Spaanse zon volop tot haar recht laat komen. Een wijn met 12% alc vol die best geserveerd wordt bij 8 à 10° C.

Salnevas 2019 – Albarino Rias Baixa – Spanje

De Albariño kan ook omschreven worden als de vertegenwoordiger van de Valle del Salnes, hij tekent perfect het karakter van de regio gezien hij wordt geproduceerd met druiven uit verschillende dorpen in de hele vallei. De sappen gisten in een combinatie van 60% roestvrijstalen vaten en 40% eiken foudres, waar de wijn zes maanden rijpt. Het wijnjaar 2019 is een wijnjaar met relatief hoge zuren, citrus en hints van zout.

In het glas krijgen we een bleke, groen getinte gele kleur. In de neus ietwat scherpe aroma’s met hints van Meyer citroen, kamperfoelie, subtiele kinine en mineralen, samen met een hint van gember op de achtergrond. Droog, strak en lichtvoetig, met intense, minerale citrus- en boomgaardfruitaroma’s zonder overgewicht. Hij sluit met een kruidige noot en een sterke, bloemige persistentie. Een wijn met 13% alc vol die best wordt geserveerd bij 10 à 12° C.