Mocktails van Materne zijn terug

Nadat we afgelopen zomer voor het eerst konden proeven van de mocktails van Materne, liggen deze opnieuw in de winkelrekken. Wil je het hele gezin trakteren op een heerlijke zomerse cocktail? Materne heeft een aantal gemakkelijke, maar toch originele recepten op basis van de mocktails samengesteld waarmee jij zo aan de slag kan!

De mocktails van Materne zijn verfrissend en bevatten geen alcohol. Zonder toegevoegde kleurstoffen, bewaringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen heeft Materne een reeks mocktails ontwikkeld op basis van puur geperst vruchtensap.

Ontdek de 4 variëteiten: Mojito, Daiquiri, Piña Colada en Ginger Ale. Heerlijk op zichzelf of als basis voor een verfrissende cocktail. Dankzij de mocktails van Materne zullen we meer dan ooit van de zomer genieten samen met vrienden en familie!

De mocktails van Materne zijn beschikbaar bij Spar Colruyt Group, Fresh Spegelaere, Peltri,Carrefour, Carrefour Market, Cora, Intermarché, Makro, Market Groupe Mestdagh en Match voor een aanbevolen verkoopprijs van € 3,59.

Recepten (met of zonder alcohol) voor klein en groot

Marta Majewska, mama en keukenprinses, heeft 3 verfrissende cocktailrecepten bedacht die zeker in de smaak zullen vallen! Meer nog: van elke cocktail maak je in een handomdraai een non-alcoholische versie. Het ideale recept om met de hele familie van te genieten!

Onze tip voor een verfrissend aperitief voor de hele familie: witte sangria

Ingrediënten voor 6 volwassenen : 600 ml Materne Ginger Ale – 700 ml witte wijn – 2 nectarines – 4 abrikozen – 5 aardbeien – 5 frambozen ( *Voor de mocktail-versie vervang je de witte wijn door 600 ml water en voeg je 5 eetlepels perzik grenadine toe. )

Bereiding : Ontkroon de aardbeien en snijd ze doormidden. Snijd de nectarines en abrikozen doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de helften in partjes. Doe de nectarines, abrikozen, aardbeien en frambozen in een karaf. Voeg de Materne Ginger Ale en de witte wijn toe.

Verfijne cocktailrecepten

Mixoloog, bartender en eigenares van het culinaire concept ‘The Motel’, Hannah Van Ongevalle, heeft 3 cocktailrecepten bedacht die je makkelijk thuis kan maken. Volg haar advies op en serveer cocktails zoals in een echte cocktailbar!

Een verrassend tropische cocktail

Ingrediënten : 8 cl Materne Pina Colada – 4 cl vodka – 2 cl siroop van basilicum en steranijs – 3 cl citroensap (Materne) – 3 cl veenbessensap (Materne)

Bereiding van de siroop : Warm 40 gram kristalsuiker op met 50 cl water. Van zodra de suiker opgelost is, voeg je 2 steranijsjes toe en 10 fijngesneden blaadjes basilicum. Laat 20 minuten op een laag vuur staan en zeef vervolgens door een fijne zeef.

Bereiding van de cocktail : Voeg samen met 8 cl Materne Piña Colada alle ingrediënten samen in je favoriete cocktailglas. Werk je cocktail mooi af en laat het smaken!