Moldavië: Hotel Courtyard by Marriott- Chisinau 2/15

De centrale ligging van de hoofdstad Chisinau ten opzichte van de diverse wijnregio’s leek ons de perfecte locatie en uitvalsbasis om de regio’s te bezoeken, locatie die tevens uitstekende kans bood om alle informatie te verwerken.

Courtyard By Marriott Chisinau opende eind deze zomer de deuren. De toenadering van Moldavië tot Europa en meteen de groeiende toeristische interesse is ook de meeste internationale hotelketens niet ontgaan. Na de eerdere opening van het 5-sterren Radisson Chisinau in de Moldavische hoofdstad, vult Marriott met dit 4-sterren hotel de openstaande leemte deels op.

Courtyard by Marriott biedt een modern complex met 120 zeer comfortabel en uiterst efficiënte kamers met perfecte infrastructuur en aangepaste amenities. Opvallend zijn de vele aansluitingsmogelijkheden voor portabele elektronische apparaten en een vlotte nauwgezette gratis wifi. Het hotel beschikt niet alleen over een business center 24/24, maar eveneens over een 4-tal flexibele vergaderzalen met up-to-date uitrusting. Productpresentaties, seminars en vergaderingen worden aangevuld met break-out rooms. Ook een aantal aanlokkelijke teambuildingfaciliteiten staan ter beschikking.

Als extra omkadering is er een fitnessroom en het restaurant New York. Met deze naamgeving verwijst Marriott naar een eerder iconische restaurant in Chisinau dat evenwel enkele jaren geleden volledig afbrandde. Het is meteen een duidelijke link naar een open Westers model waar men naast Westerse en Amerikaanse specialiteiten ook kan genieten van de regionale keuken. Open 24/24 is het trouwens de ganse dag een wriemelende mierennest.

Door de inplanting van een 4-sterren locatie in de hoofdstad Chisinau wil Marriott, aldus manager Elena Lanus, concreet inspelen op de noodzakelijke hotelontwikkeling in Moldavië. De locatie net buiten het centrum van de stad met aangepaste moderne meetinginfrastructuur, zorgt voor een vlotte bereikbaarheid. Bij de keuze van de locatie en de uitbouw van het project werd vooral de nadruk gelegd op het comfort van de gasten, modern en hedendaags, maar tegelijk met een vleugje romantiek en authenticiteit, eigen aan Marriott. Gasten genieten in het hotel van de Marriott Bonvoy rewards net als in 6700 andere hotels verdeeld over de 24 brands van de Ritz Carlton groep. De shuttle service naar de luchthaven en desgewenst het stadscentrum zijn aldus Elena Lanus, extraatjes waarvan de gasten graag gebruik maken.

Het hotelpersoneel is erg attent en behulpzaam, her en der voelt het geheel nog erg nieuw en ontbreekt misschien een tikkeltje ervaring, maar net dit aspect zorgt voor een natuurlijke interesse samen met enige nieuwsgierigheid, maar waarborgen de authenticiteit van de dienstverlening.

Het naastgelegen MallDova shopping center biedt de hotelgasten een voorsmaakje van het moderne Chisinau en stuwt hen naar een verdere ontdekking van de stad. Andere aantrekkingspunten zijn de Arc de Triomphe, het parlement en presidentiële gebouwen, de indrukwekkende kathedraal en het Central city park.

Courtyard by Marriott is alleszins een comfortabel en gezellig hotel en een rustbrengende oase die de ontdekking van deze nieuwe Europese trekpleister, prettig ondersteunt.