Moldavië – Purcari resort & restaurant 8/15

Wijnhuis Purcari pikt midden een aantrekkelijke regio, eveneens in op het oenotoerisme en biedt overnachtingsmogelijkheden gekoppeld aan tal van excursies met inbegrip van het fietstoerisme in de omliggende valleien.

In het complex zijn er een 10-tal kamers, comfortabel en efficiënt ingericht die alle modern comfort aanbieden met inbegrip van alle amenities, badjassen en slippers. Wie een extraatje aan zijn verblijf in het wijnhuis wil toevoegen kan terecht in een van de twee ‘wijnkamers’ die in een oud houten wijnvat werden ingericht. Deze wijnkamers bieden eveneens alle modern comfort maar zijn weliswaar ietsje kleiner. Het salonnetje in deze kamers zorgt er alvast voor dat men zich volop in het wijngebeuren kan inleven.

Het resort biedt tal van uiteenlopende formules, zowel voor individuele verblijven als voor feesten, huwelijken, board meetings en teambuildingactiviteiten.

Het restaurant van het resort staat eveneens ter beschikking voor bezoekers en vanzelfsprekend voor de hotelgasten. Een uitgebreide menukaart met regionale specialiteiten, mediterraan getinte bereidingen gemixt met allerlei Westerse specialiteiten maakt een keuze niet zo makkelijk.

Tijdens onze lunch kregen we de kans om een aantal wijnen te proeven maar werden vooral vergast op enkele leuke bereidingen die de culinaire rijkdommen van het resort aantonen.

Het voorgerecht was een leuk fris slaatje met enkele lokale kaassoorten en een huisbereide creatie van peer. Volgde een breiding van gestoomde zalm met citrusgarnituur, ginger en een perfecte toast.

He extra tussengerecht werd een heerlijk gebakken ganzenlever met fijn gegaarde schijfjes appel, kersen en fijne mousse van peer. Het hoofdgerecht een mooi stukje rundvlees, kreeg een ruim garnituur gegrilde groenten met andermaal de spruitjes in een hoofdrol. Afsluiter werd een creatie van zeebaars, mooie op vel gebakken, vergezeld van een ‘sas de portocale’, een mousse van aardpeer en rijst met groene asperges. Samen met de huiswijnen alvast een ontdekking die tal van fijnproevers moet kunnen verwennen en enkel het verlangen naar een langer verblijf in het resort aanmoedigt.