Nieuwe wijnhandel ChinChin wines helpt Zuid-Afrikaanse wijnboeren

De nieuwe wijnhandel ChinChin Wines wil het verschil maken. ChinChin Wines richt zich op de verkoop van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen en zorgt tegelijkertijd dat met een deel van de opbrengst Zuid-Afrikaanse wijnboeren en kinderen van fruitplukkers worden ondersteund. Met de verkoop van een mooi Zuid-Afrikaans product levert ChinChin Wines op deze manier een bijdrage aan de Zuid-Afrikaanse samenleving.

Als geboren en getogen Zuid-Afrikaanse, woont Claudia Sanua (33), oprichtster van ChinChin Wines, sinds 2008 in Nederland. Zuid-Afrika gaat haar nog steeds aan het hart. “Zuid-Afrika is het land waar ik vandaan kom en mijn familie nog steeds woont. Het gaat mij aan het hart dat ik alle kansen heb gekregen terwijl dat in Zuid-Afrika niet vanzelfsprekend is. Zeker op dit moment, Zuid-Afrika heeft te maken met 1 van de zwaarste lockdowns in de wereld, vind ik het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het land waar ik vandaan kom.”

Naar aanleiding van corona is in Zuid-Afrika een alcoholverbod ingesteld van meer dan 19 weken wat heeft geresulteerd in een daling van 31% van de lokale wijnverkoop. Meer dan €225 miljoen aan inkomsten is verloren gegaan door gebrek aan wijntoerisme en minstens 1400 mensen zijn hun baan kwijtgeraakt. Momenteel is er in Zuid-Afrika een overschot aan wijn van 250-300 miljoen liter. De lockdown heeft een grote impact op de wijnindustrie en iedereen die erin werkt.

Koop een doos wijn en steun wijnboeren en hun kinderen

ChinChin Wines steunt door de verkoop van wijn de wijnboeren die vorig jaar door de lockdown meer dan 50% van hun inkomsten verloren. Elke maand selecteert ChinChin Wines een aantal wijnhuizen met een bijzonder verhaal en die unieke wijnen produceren. Via de website en social mediakanalen is informatie te vinden over de werknemers van de wijnboerderij, het wijnbereidingsproces en de wijnen die ze produceren.

Daarnaast levert ChinChin Wines een bijdrage aan het educatiesysteem in Zuid-Afrika. “Ouders en kinderen leven in Zuid-Afrika in uitdagende omstandigheden. Veel baby’s zitten op de rug van hun moeder of liggen in de wijngaarden terwijl hun ouders op de boerderij werken. Als moeder van een dochter van 3 weet ik hoe belangrijk de ontwikkeling van kinderen is in de eerste vier jaar. Door de verkoop van een mooi product als de Zuid-Afrikaanse wijn, wil ik ook meteen kinderen van de fruitplukkers die de druiven plukken helpen.” Hiervoor werkt ChinChin Wines samen met PebblesProject, een humanitair project in de regio Stellenbosch buiten Kaapstad in de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika en ondersteunt fruitplukkers in wijnmakerijen. Zij helpen hun kinderen onder andere aan een schooltas, schooluniform, schoenen, sokken lesmateriaal, verf, papier en ander knutsel materiaal.

Meer informatie over ChinChin Wines en hoe ook jij wijnboeren en kinderen van fruitplukkers in Zuid-Afrika kunnen ondersteunen, is te vinden op de website en social mediakanalen van ChinChin Wines. Zo kunnen we samen het verschil maken met de verkoop van een doos wijn. www.chinchinwines.comwww.pebblesproject.org

Elke maand biedt Chinchinwines wijn aan van een aantal verschillende wijnhuizen. De mixed box omvat on principe 6 wijnen. In de maand februari werd gekozen voor: Delheim, Survivor en Franschhoek Cellar.

Delheim – Mixed box: De Delheim Mixed Box houdt de volgende wijnen in 1x Chenin Blanc,1x Chardonnay, 1x Chenin Blanc Wild Ferment, 1x Cabernet Sauvignon, Syrah, 1x Syrah en 1x Pinotage

Survivor – Mixed Box: De Survivor Mixed Box houdt de volgende wijnen in: 1x Chenin Blanc, 2x Chardonnay, 1x Syrah en 2x Pinotage

Franschhoek – Mixed Box : De Franschhoek Mixed Box houdt de volgende wijnen in: 3x Chardonnay en 3x Syrah