Omdat Carrefour het milieu belangrijk vindt, stopt het met de verkoop van pangasius

Zowel verse als diepgevroren pangasius – Zowel van het huis- als van A-merken –          De bestaande voorraad wordt uitverkocht

Carrefour België heeft besloten om de aanvoer en de verkoop van pangasius stop te zetten. De visliefhebbers zullen bij Carrefour, die het grootste assortiment aan verse vis aanbiedt, talloze smakelijke alternatieven vinden, zoals baarsfilet, claressefilet en koolvis.

Carrefour België heeft besloten om geen pangasius meer aan te kopen en de verkoop van deze vissoort zowel in de versafdeling (visstand en zelfbediening) als in de diepvriesafdeling stop te zetten. Deze beslissing betreft zowel het huismerk als de A-merken. Pangasius staat al enkele jaren bloot aan niet-aflatende kritiek.

Carrefour heeft altijd de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om de kwaliteit van de producten die het verkoopt te garanderen, met name door middel van de voorwaarden die het zijn leveranciers oplegde en geregelde controles op de kweek- en productiesites.

Ook al is Carrefour overtuigd van de onberispelijke kwaliteit van de pangasius die het verkocht, de milieugevolgen van de kweek van deze vissoort geraken niet onder controle (watervervuiling door de hoeveelheid uitwerpselen en afval van visvoer). Carrefour heeft geprobeerd om een ASC-aanvoer (verantwoorde viskweek) uit te bouwen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

Gezien de twijfel die blijft bestaan over de negatieve milieugevolgen van de pangasiuskweek, zal de vis nu uit het Carrefour-assortiment verdwijnen. Carrefour België heeft zijn bestellingen al stopgezet. Er rest nog een zekere voorraad diepvriesvis in een aantal winkels. Die wordt nog verkocht, maar in de versafdeling (visstand en zelfbediening) is pangasius al niet meer te verkrijgen.

De visliefhebbers zullen bij Carrefour, die het grootste assortiment aan verse vis aanbiedt, talloze smakelijke alternatieven vinden, zoals baarsfilet, claressefilet en koolvis.