Peppe Giavomazza is Elvea brand ambassadeur

Italiaanse topchef uit Limburg vertegenwoordigt Italiaans tomatenmerk. Vanaf dit jaar is topchef Peppe Giacomazza ambassadeur  van het Italiaanse merk Elvea, de numero uno in België in tomatenconserven. Peppe runt het Italiaans restaurant La Botte in Genk. Hij werd in 2017 door GaultMillau uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van België met een score van 15/20.

Daarnaast is Peppe ook gekend als tv-chef of Njam! Hij blikte recent een gloednieuw kookprogramma in dat “feest uit Italië” heet, naar de nieuwe slogan van Elvea. De kijker krijgt hierin de bereiding van 6 Italiaanse recepten, allemaal met een Elvea tomatenproduct aan de basis.

“Wij kunnen ons voor onze Italian brand geen betere ambassadeur wensen dan Peppe. Als rasechte Italiaan verwerkt hij dagelijks tomaten in zijn cucina Italiana. De uitgewerkte recepten voor njam! vormen de eerste stap binnen ons samenwerkingsakkoord” licht marketing manager Christophe Janssens toe.

Het heerlijke verhaal van Elvea begon toen de Italiaanse gebroeders Luigi en Franceso Vitelli vanuit hun geboortedorp Torre del Greco emigreerden. Zij misten al gauw, net zoals vele andere Italiaanse emigranten, de oude gebruiken en kookgewoonten uit hun thuisland. De vraag naar Italiaanse voedingsmiddelen weerklonk met andere woorden steeds luider. Dus, startten de gebroeders met de import van conserven vanuit Zuid-Italië. Begin 20ste eeuw trok Luigi Vitelli terug naar Italië, waar hij nabij Portici startte met de bouw van een kleine maar uiterst moderne tomatenfabriek. In 1923 verhuisde de productie naar een state-of-the-art fabriek in Angri. Het Elvea hoofdkantoor is vandaag nog steeds gevestigd in dezelfde streek waar Luidgi destijds begon. Zo blijft Elvea een feest uit Italië.

Paccheri met tomaat en mozzarella: voor 2 personen: 400gr Elvea hele gepelde tomaten; 150 gr paccheri, 2 teentjes look, enkele blaadjes verse basilicum, 1 bol buffelmozzarella, parmezaanse kaas, olijfolie en zout.

Kook de paccheri al dente in gezouten water, verhit een klein scheutje olijfolie in een pan, pel een teentje look en fruit het in de pan. Voeg vervolgens de hele gepelde tomaten toe, laat op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg na enkele minuutjes de verse blaadjes basilicum toe en laat verder sudderen tot de paste gaar is. Giet de paste af, haal de teentjes look uit de saus, Meng nu de paccheri onder de saus en schep in bordjes. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pasta. Werk af met fijngeraspte parmezaanse kaas en enkele verse blaadjes basilicum.crop_paccherimettomaatenmozzarella1

Zeebarbeel met aubergine: voor 2 personen: 400 gr Elvea Polpa di pomodoro, 1 aubergine, 2 teentjes look, 4 zeebarbeelfilets, 2 el bloem, 50 ml witte wijn, 2 takjes citroentijm, 2 mini-venkels, 2 el witte balsamico, zout, peper en olijfolie.

Snijd de aubergine in plakjes van circa 1 cm, bestrooi aan beide kanten met zout en duw goed aan. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er de schijfjes aubergine in samen met een teentje look. Dep de schijfjes aubergine af met een stukje keukenpapier.

Bloem de zeebarbeelfilets, verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak er de stukjes vis in tot ze mooi krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Hak een teentje look fijn en fruit het aan in de pan waarin de vis gebakken is, voeg vervolgens de polpa di pomodoro toe en blus met de witte wijn. Breng op smaak met peper, zout en citroentijm. Snijd de mini-venkels in stukjes, kruid ze met peper en zout en marineer ze in de witte balsamico.

Plaats de aubergineplakjes mooi op een bord, lepel er de tomatensaus over en leg er de zeebarbeel bovenop. Werk af me enkele stukjes gemarineerde venkel en citroentijm.