Rueda foodpairing – Kerstinspiratie: torentje van aubergine, tomaat en rog met krokant gebakken kappertjes!

INGREDIËNTEN: 4 x 120 g rogfilet, 1 aubergine, 1 courgette, 250 g kleine oesterzwammen, 2 tomaten, 4 sneetjes oude kaas, peper en zout, 2 el gezouten kappertjes, bloem, boter en olijfolie, om te bakken, 150 g veldsla, houten prikkers

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine, courgette, tomaten in dunne plakken. Snijd de kaas ongeveer even groot als de aubergine. Week de kappertjes in een glas water (liefst enkele uren).

Leg een plakje aubergine, kaas, courgette en tomaat op een stapeltje. Prik vast met een houten prikker. Leg de torentjes op een ingevette ovenplaat en strooi er de oesterzwammen naast. Bak alles 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Dep de kappertjes droog en wentel door wat bloem. Frituur ze in een bodempje olie in een klein pannetje.

Rol de rog op en steek vast met een prikker, bak de rogrolletjes aan elke kant goudbruin in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

Leg de rogrolletjes, zonder stokje, op de torentjes en dan op kleine bordjes. Leg er de gebakken oesterzwammen naast. Werk af met de krokant gebakken kappertjes en wat veldsla en serveer met een heerlijk fris Rueda wijntje. Smakelijk!

Credits recept: www.lekkervanbijons.be