Simon Denis – Comptoir de l’Eau Vive in Erpent: Ster van de Belgische keuken

De finale van de wedstrijd Ster van de Belgische keuken werd een spannende wedstrijd tussen twee talentvolle teams uit de provincies Waals Brabant en Namen. Het was Simon Denis (Le Comptoir de l’Eau Vive – Erpent) bijgestaan door zijn rechterhand in de keuken en zijn sommelier en gecoached door Meesterkok Pierre Résimont die de overwinning binnenhaalde.

Het hoofdgerecht was samengesteld met producten die tijdens de wedstrijd werden voorgesteld. Daaruit selecteerde Simon Denis de ingrediënten voor geroosterde tong, risotto van bloemkool en crémeux van bisque en krab. Dit gerecht kan je de volgende drie maanden proeven in de Comptoir de l’Eau Vive. De ster van de Belgische keuken is daarmee de enige culinaire wedstrijd ter wereld die het gerecht van de winnaar aan het grote publiek laat proeven.

Het tweede team werd efficiënt geleid door Cédric Tennstedt (Le Vieux Marronnier) en werd voor de finale gecoached door Meesterkok Pierre Meyers. Het team, dat tot voor kort werd geleid door Meesterkok Jean-Luc Pigneur, had eveneens een bijzonder mooie presentatie. Als hoofdgerecht stelde Cédric tongfilets voor met mosselen en jus van waterkers met citroen, producten die eveneens werden geselecteerd uit het suggestieve aanbod.

Simon Denis, winnaar van de finale mag gedurende een jaar de titel ‘laureaat van de Ster van de Belgische keuken’ dragen.   De wedstrijd van de Ster van de Belgische keuken is een nationale wedstrijd die dit jaar teams verzamelde uit de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen, Namen, Luik, Waals Brabant, Vlaams Brabant, Luxemburg en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De jury van de finale van deze 2de editie van de Ster van de Belgische keuken ©, stond net als vorig jaar onder het meterschap van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexandre van België. De jury was samengesteld uit de voorzitter van de Meesterkoks van Nederland, Onno Kokmeijer (Restaurant Ciel Bleu** – Okura hotel in Amsterdam) evenals Frank Fol, Eric Martin, Christophe Hardiquest, Filip Claes, Freddy Vandecasserie, Lionel Rigolet, Karel Vermeiren (Brouwerij Haacht), Christian Deglas (gespecialiseerd bierjournalist) en Nicolas Dekkers (Belcolade Chocolade).

De partners van de wedstrijd waren AG Insurance evenals Nespresso, Rational, Schenk, Belcolade, Omega, BMW Club7, Fintro, Le Nouveau Chef, Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Haacht, Unilever Food Solutions, Bru, Countryside. De wedstrijd Ster van de Belgische keuken © is een initiatief van Pierre Wynants en Frank Fol en werd georganiseerd door de Meesterkoks van België in het kader van de beurs Countryside in Gent.