SPA viert meer dan 130 jaar unieke puurheid

Elke druppel SPA® begint bij een druppel regen of sneeuwvlok. Daarna zet die zijn reis voort in de verschillende geologische lagen die het water zijn unieke samenstelling geeft. Het resultaat? Een natuurlijk en puur mineraalwater. Om de zuiverheid te garanderen zet SPA® zich al meer dan 130 jaar lang in voor het behoud en onderhoud van de ongerepte natuur en is het daarmee een echte voorloper op het gebied van de bescherming van de natuurlijke bronnen. Om dat te vieren, brengt SPA® dit jaar een ode aan haar waters met een nieuwe brand signature en een mini-website die het pure verhaal van SPA® vertelt.

SPA® is het Belgische water dat zijn oorsprong vindt in het hart van de Venen rond Spa. Het SPA® Reine water komt in contact met rotsen die volledig gedemineraliseerd zijn. Dat verklaart de zeer lichte mineralisering en de grote zuiverheid, aangezien het traject meerdere jaren duurt.

EEN GESCHENK UIT DE NATUUR

Sinds de 16de eeuw wordt SPA® gebotteld dankzij een onuitputtelijke bron: de regen. Op deze manier zorgt SPA® al generaties lang voor zuiver water geschikt voor jong en oud. Begrippen als SPA® Intense, SPA® Finesse en SPA® Reine zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. De SPA®-familie bevat vandaag tal van waters met aroma’s en limonades, die allemaal één ingrediënt gemeen hebben: de puurheid van Spa-water. Een ode brengen aan de zuiverheid doet SPA® met een nieuwe brand signature “Tijdloos puur” en een mini-website volledig in het teken van datzelfde “puurheid”-verhaal.

“De constante kwaliteit van het SPA® Reine mineraalwater valt te verklaren door 3 belangrijke factoren: de hydrogeologische geschiedenis, de omgeving en het duurzame beheer van de bronnen (het milieu en de biodiversiteit). We bevinden ons in een uitzonderlijke omgeving die al eeuwenlang beschermd wordt. Ons leidmotief is echt: putten zonder uit te putten. We gaan nooit meer nemen dan wat de natuur geeft. Deze factoren verklaren waarom dit mineraalwater zo uitzonderlijk is en een samenstelling heeft die constant is doorheen de tijd – al eeuwenlang.”, benadrukt Patrick Jobé, hydrogeoloog van de SPADEL groep, uit.

INITIATIEVEN IN DE KIJKER

Om de unieke samenstelling en smaak van het water en zo haar puurheid te garanderen, onderneemt SPA® al generaties lang tal van initiatieven om zorg te dragen voor de natuurlijk filter: onze Belgische bodem. Zo zijn er verschillende strikte maatregelen genomen om de omgeving rond de bronnen te beschermen: Geen landbouw, industrie of veeteelt. Geen strooizout, maar zand tijdens periodes van vorst. Ondoorlatende parkeerzones. Biodiversiteit. Sinds het begin van de jaren 60 zet SPA® zich elke dag in voor het behoud en herstel van de Venen rond Spa. Evenwicht en bescherming. Een goede balans tussen loof- en naaldbomen komt de biodiversiteit, waterinfiltratie en bodembescherming ten goede. Biologische afbreekbaarheid. Machines op het terrein voor bosbeheer draaien op biologisch afbreekbare olie en nog vele andere initiatieven.

400.000 BEWIJZZZEN

“Onze bijen zijn het beste bewijs. Maar liefst 400.000 puurheidscontroleurs vormen de garantie voor de kwaliteit en zuiverheid van het milieu in de omgeving van onze bronnen. SPA® werkt samen met het bedrijf Beeodiversity om de kwaliteit van de natuur en de biodiversiteit continu te meten. Wat blijkt? Ons waterwinningsgebied toont geen spoor van vervuiling en heeft een rijke biodiversiteit. Door het natuurpatrimonium van de Venen te beschermen, beschermen we ook de zuiverheid van ons water.”, vertelt Marianne Van Lathem, Senior Brand Manager van SPA® waters.

Ontdek het hart van de Venen met je eigen ogen:

GOUDEN TRIO

Al generaties lang bottelt SPA® de natuur in een fles. De SPA®-familie bevat drie unieke mineraalwaters, elk met een eigen karakter. Je kent ze ongetwijfeld wel:

SPA Reine – Koningin onder de waters: SPA Reine dankt haar naam aan koningin Marie-Henriëtte; zij had een buitenverblijf in Spa en had een grote voorliefde voor dit mineraalwater. Het zuivere mineraalwater is uiterst mineraalarm; SPA Reine is hierdoor geschikt voor de bereiding van babyvoeding en past binnen zoutarme diëten. SPA Reine maakt een ondergrondse reis van twee tot drie jaar.

SPA Finesse – Natuurlijk lichtbruisend: SPA Finesse is een prachtig geschenk uit de natuur. Het mineraalwater is namelijk van nature lichtbruisend. De lichte bubbels ontstaan doordat het water, na een tocht van maar liefst 50 jaar, op 600 meter diepte in aanraking komt met carbonaathoudende rotsen die meer dan 500 miljoen jaar oud zijn. Een wonder dat zich afspeelt op een diepte van enkele honderden of zelfs duizenden meters.

SPA Intense – Krachtige dorstlesser : SPA Intense neemt tijdens de ondergrondse reis van 3-5 jaar nauwelijks mineralen op en is dan ook zeer laag gemineraliseerd. Aan SPA Intense wordt tijdens het bottelingsproces koolzuur toegevoegd. De krachtige bubbels versterken het dorstlessende effect.

Wist je dat…de Venen behoren tot de grootste beschermde natuurgebieden in Europa? … natuurlijk mineraalwater grondwater is dat van nature zuiver is? Het ondergaat met andere woorden geen enkele behandeling. Kraantjeswater daarentegen wordt altijd chemisch behandeld voor het drinkbaar is. … het in de Venen tot 1,5 keer meer regent dan op andere plekken in België? … de naam “Spa” dateert uit de Romeinse tijd? “Spargare”staat voor “ontspringen”. … een van de SPA®-waters genoemd is naar onze koningin: SPA Marie Henriette (vandaag beter bekend als SPA® Finesse)? De benaming SPA® Reine is dan ok een eerbetoon aan haar. … het water uit Spa ook gebruikt werd als badwater in de thermen van de stad die in de 18de eeuw beter bekend stonden als “café van Europa” waar belangrijke wereldburgers en artiesten elkaar ontmoetten? Geen wonder dat we de term “spa” gebruiken voor een trip naar het wellnesscentrum.

DE PUURHEID VAN DE NATUUR… BIJ JOU IN DE BUURT

Zelfs in deze onzekere tijden hoef je niet ver te gaan om je te verbazen over de zuiverheid van onze Belgische natuur. SPA® nodigt je uit om even tot rust te komen en je ogen te openen om de schoonheden van de natuur in je op te nemen. Ze zijn namelijk dichterbij dan je denkt: verborgen in onze tuinen, zichtbaar vanuit het raam of om de hoek van de straat. 1. Het stukje natuur dat je ziet inspireert jou? – 2. Leg het moment vast. – 3. Deel het op Instagram met #PUREFOCUS – 4. En vergeet niet @SPABELGIUM te taggen om je unieke moment te delen.