Topduo wint 2de editie ‘Chefs & Shakers’

6 DUO’S STREDEN VOOR TITEL ‘CHEFS & SHAKERS 2021’ IN THE JANE, ANTWERPEN

De finale van deze wedstrijd vond plaats in het hart van culinair Antwerpen. De apotheose van de competitie waarbij Belgische chefs & shakers creatief werden uitgedaagd. Een initiatief van Don Papa Rum om zo ook hun steentje bij te dragen en horeca te steunen.

Dwars door België, richting Filipijnen

Twintig duo’s namen het tegen elkaar op in de tweede editie van Chefs & Shakers. Belgische bartenders en patissiers werden door de Filipijnse rum Don Papa uitgedaagd om een uitmuntende pairing te creëren waarbij Don Papa rum en Belgische chocolade centraal staan. Juryleden Glen             Ramaekers (ambassadeur Don Papa België) en Patrick Aubrion (Europees kampioen en vice wereld kampioen patisserie) doorkruisten het hele land voor een preselectie, degusteerden elke culinaire combinatie en kozen uiteindelijk zes duo’s voor een ticket naar de finale, richting Filipijnen.

Gouden duo

De finale vond plaats in de Upper Room Bar van The Jane** waar elk duo zijn pairing voorstelde aan een 8-koppige professionele jury. Zij beslisten op hun beurt welk duo de titel van Chefs & Shakers 2021 naar huis mocht nemen. Naast de titel, won het gouden duo ook een ticket richting Sugarlandia aka Negros Island, de thuisbasis van Don Papa waarbij ze hun pairing mogen voorstellen in de meest gerenommeerde cocktailbars en restaurants in Manilla.

GRAMM CHEF: KENZO NAKATA & SHAKER: ALEXIS BERTHELOT

Kenzo Nakata en Alexis Berthelot van Gramm in Brussel veroverden de jury met hun dessert en cocktail, geïnspireerd op de culturele achtergrond de chef (Japans/Bretoens): Affogato met Don Papa rum, witte chocolade, citroenkaviaar, gekonfijt zeewier en Bronte pistachepraline. “We vonden het een fantastische ervaring!”, klinkt het bij de gelukkige winnaars. “Mijn Japanse roots waren het uitgangspunt voor het dessert met een subtiele knipoog naar Don Papa. We hopen binnenkort ook onze pairing te mogen voorstellen in Manilla.”

DESSERT : Voor 3/4 liter ijs : 180 g witte chocolade – 30 cl melk – 20 cl vloeibare room – 50 g suiker – 4 eidooiers

COCKTAIL : 5cl rum don papa geïnfuseerd met portobello champignons – 3cl suikersiroop geïnfuseerd met shiitake –            1cl natuurlijke Oostenrijkse verjus

Zilver en brons voor…

De tweede plaats werd verzilverd door het Kortrijkse duo Matthias Speybrouck (Va et Vient) en Hannes Desmedt (Wine Blend). De derde plaats werd weggekaapt door Pieter De Volder (Patisserie Zuut) en Tom Van Kessel (Baracca).

Chefs & Shakers 2021 winning pairing proeven. Gramm stelt hun gouden pairing binnenkort ook voor aan het brede publiek.

Don Papa Rum is de eerste premium single island rum uit de Filippijnen, verkrijgbaar in meer dan 30 landen wereldwijd en derde grootste rummarkt ter wereld naast India en de VS. Meer dan zeven jaar gedistilleerd en gerijpt in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend als Sugarlandia). Pure, originele Negros suikerriet is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa Rum met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

Prijs: €42 voor 70 cl, te koop in de betere drankenhandel, cavisten, Prik&Tik. Alcoholpercentage: 40% – Don Papa Rum wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits.