Stella Artois palmt Brusselse Muntplein in.

Together Apart street art installatie om heropening horeca te ondersteunen én veilig samen te vieren

 

Stella Artois trapt op 8 mei de heropening van de horeca af met een opvallend, uniek street art kunstwerk en een covid-proof publieksevent op het Muntplein in Brussel. Met deze stunt vieren Stella Artois, een van de belangrijkste bieren van brouwerij AB InBev, en het Brusselse stadsbestuur het openen van de cafés en restaurants én blijven ze tegelijk de mensen sensibiliseren om dit veilig te doen. De opbrengst van dit initiatief gaat naar Horeca Brussel. In de tekening van de street art zitten verschillende cirkels verwerkt waarin mensen veilig kunnen samenkomen. Van 8 tot en met 16 mei is iedereen welkom op het Muntplein om veilig van een Stella Artois te genieten in een artistieke bubbel die fysieke afstand wat mooier maakt.

De installatie met als titel ‘Together Apart’ transformeert het iconische Muntplein in Brussel in een gigantisch kunstwerk. De artistieke stunt kadert in de nieuwe Stella Artois herlanceringscampagne “The Life Artois” en is volledig gericht op het opnieuw samenbrengen van mensen om te genieten van het goede leven, maar op een veilige manier. De street art installatie wordt uitgevoerd door het Brusselse collectief FarmProd in samenwerking met studenten van LUCA School of Arts op die op die manier het belang van kunst in het straatbeeld in de verf zetten na een lange periode van culturele stilte.

Veilig verenigen met kunst

De street art installatie op het Muntplein werd uitgevoerd door het Brusselse collectief FarmProd in samenwerking met een aantal kunststudenten van de LUCA School of Arts. De artiesten spendeerden een week aan de schilderwerken. Het eindresultaat heeft een oppervlakte van 572 vierkante meter.

De ontwerpen zijn gemaakt door het wereldberoemde creatieve team van Studio Number One, opgericht door de toonaangevende kunstenaar Shepard Fairey, vooral bekend van de Barack Obama ‘Hope’-poster en de Andre the Giant OBEY-ontwerpen. Het werk van de studio kenmerkt zich door de uitgesproken grafische stijl en het gebruik van sterke kleurcomposities.

Stella Artois gaf Studio Number One de opdracht om een artistieke, veilige en vooral sociale ruimte te creëren waarin mensen opnieuw samen corona-proof een biertje kunnen drinken. Het kunstwerk toont een vrouw die het glas heft op de terugkeer van het samenzijn. De vloeiende lijnen staan voor vrijheid, terwijl de bubbelachtige cirkels op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar zijn geplaatst.

“Met de ‘Together Apart’ kunstinstallatie zetten we de mensen aan om de horeca heropening op een veilige manier te vieren en volledig in lijn met de maatregelen samen te komen en van het leven te genieten. We gebruiken kunst om mensen te bewijzen dat afstand houden niet asociaal hoeft te zijn. Met deze street art installatie zorgen we ervoor dat dat moment waarop we weer samenkomen er een is waar we voluit van kunnen genieten”, aldus Julie Dejonghe, brand manager Stella Artois België.

Wie zelf van een Stella Artois wil komen genieten op het gigantische kunstwerk, kan dat door een tijdslot te reserveren op https://www.stellaartois.com/reservatie of op het Muntplein zelf een plekje te boeken als de capaciteit het toelaat. De installatie is toegankelijk voor het grote publiek van zaterdag 8 tot en met zondag 16 mei.