Vins Pirard kiest voor ideale wijn bij pastagerechten

De familie Pirard is sinds 1945 nauw verbonden met het wijngebeuren en ontwikkelde de voorbije decennia een ongelimiteerde passie voor wijnen die in de verschillende winkels tot uiting komt. “Elk pastagerecht verdient een passende wijn die de saus optimaal zal neutraliseren. Een ‘spag-bol’ met tomaat krijgt niet dezelfde wijn mee een zwaardere carbo.” Simon Pirard…

Voor een BOLOGNESE SPAGHETTI valt de keuze bij Vins Pirard uitdrukkelijk op wijnen met een volle en kruidige toets.

“Een Chianti of Chianti Reserva hoort hier thuis. Ideaal is de 2016 Chianti Terre di Corzano, een bio wijn Bio Domaine Corzano E Paterno in Toscane. Deze ruime en royale Toscaan is gemaakt van de Sangiovese druif. Hij past niet alleen bij pasta-creaties maar is ook een leuke gezel bij gevogelte – Prijs: 14,50€.

“Als we iets verder willen gaan, in Emilia-Romagna, gaat de keuze naar Domaine Ca Perdicchi: Een buitengewone ontdekking! Ook hier een wijn op basis van de Sangiovese druif maar wel geteeld op een Gneiss terroir, quasi identiek aan de Gneiss terroirs die in de buurt van de Côte-Rôtie worden weergevonden”.

2017 Cuvée 69 Domaine Perdicchi Emilia-Romagna – Stijl: Rood, ruim en royaal. Een leuke compagnon bij onze pasta maar evenzeer bij varkensvlees en kalfsvlees. Prijs: 15,50€.

Met een CARBONARA kiest Vins Pirard doelbewust voor een rondere, minder pittige wijn…

“Als we in Italië blijven, gaan we naar Piemonte op een Dolcetto van het Renato Ratti landgoed.”

2018 Langhe Dolcetto Colombe Langhe Domaine Ratti – La Morra in Piëmont – Stijl: Rood, ruim en royaal, gemaakt van de Dolcetto druif. Benevens de Carbonara zorgt deze wijn voor een aangename pairing met varkensvlees – kaas – rundvlees -gegrild vlees – Prijs: 14,90€.

“In Frankrijk kiest Vins Pirard voor een rode Bordeaux die wordt gedomineerd door de Merlot zoals Château La Bergère in Montagne-Saint-Emilion.”

De 2016 Château La Bergère Montagne – Saint-Émilion Camille Benoist Bordeaux is een leuke rode wijn, soepel en aangenaam rond. De wijn is een assemblage van Merlot, Cabernet sauvignon en Cabernet franc met dominantie van de Merlot. Mooie gezel bij pasta maar eveneens bij gevogelte en vliegend wild. Prijs: 13,50€.