Bel’Uva Humulus Aperitif NA

BEL’UVA LANCEERT ASSORTIMENT NIET-ALCOHOLISCHE APERITIEVEN OP BASIS VAN BELGISCHE WIJNDRUIVEN, KRUIDEN EN HOP.

Dat de bekende actie ter promotie van de alcoholvrije februarimaand dit jaar anders dan normaal wordt, staat in de huidige context wel vast. Dit kan echter ook omwille van leuke, onverwachte productlanceringen, bovendien van Belgische afkomst. Zo lanceert Hans Van Daele, expert van botanische extracten en natuurlijke smaak-en geurcomponenten, een nieuw gamma niet-alcoholische dranken onder zijn merknaam Bel’Uva.

Bel’Uva Humulus Aperitif, een premium non-alcoholisch aperitief in twee versies : de nieuwste telg uit de Bel’Uva-familie mag dan wel een Italiaans accentje hebben met de druiven en kruiden uit de Italiaanse Alpen, het op vermouth gebaseerde recept werd ontwikkeld in België, met lokale wijndruiven droesem en 4 variëten Belgische hop. Een absolute Belgische primeur !

Hans Van Daele is niet aan zijn proefstuk toe. Met meer dan 25 jaar kennis van extractie van aromatische kruiden en specerijen, slaagde hij erin een unieke maceratie van Belgische druiven met botanicals te bekomen. En Bel’uva Humulus Aperitif NA ruikt en smaakt niet alleen heerlijk smaakvol, als aperitief is hij ook een absolute weldoener : met minder dan 0,5% alcohol is hij perfect op z’n plaats voor wie het graag nuchter maar toch gezellig houdt. Het non-alcoholische aperitief bevat tevens fytotherapeutische extracten, die bevorderlijk zijn voor de spijsvertering en digestie van voeding.

Bel’Uva Humulus Aperitif NA bevat bovendien: geen toegevoegde suikers, geen zoetstoffen, geen aroma’s, geen kleurstoffen ,         geen verdikkingsmiddelen. Daarnaast is deze 100% allergenenvrij en geschikt voor zwangere vrouwen. Bel’Uva Humulus Aperitif NA kadert dus het bredere maatschappelijke engagement van Bel’Uva om milieuvriendelijke dranken op de markt te brengen die gemaakt zijn uit duurzame grondstoffen.

De Bel’Uva Humulus Aperitif is een premium non-alcoholische rode of witte wijndruif aperitief, gebaseerd op een vermouth recept. Het aperitief wordt geproduceerd met rode of witte wijndruivensappen uit Piemonte, doordrenkt met kruiden uit de Italiaanse Alpen (Turijn), Belgische wijndruivendroesem en 4 soorten Belgische hop.

De rode versie is samengesteld uit 30 botanicals, de witte uit 25 botanicals, waaronder de beste ‘vermouth type’ kruiden uit de Alpen, Belgische hop en Belgische kruiden en alsemkruid.

Beide versies worden best puur gedronken of met een neutrale tonic en bij voorkeur met ijsblokjes geserveerd. Ze worden best gegarneerd met citrusschil voor een extra frisse toets. Het product geldt eveneens als een uitstekende mixer voor mocktails/cocktails.

Beide versies werden geproefd door de befaamde bartender Ran Van Ongevalle (Eigenaar Bar Ran; Brugge – winnaar Bacardi Legacy Competition 2017) : “De witte versie onderscheidt zich door zeer natuurlijke, intense smaken en aroma’s. Het is een heel boeiend product met een zeer breed mondgevoel en complexe structuur, waarin je zowel exotisch fruit, perzik, citrus als mooie bittertoetsen van mediterrane kruiden zoals tijm en rozemarijn terugvindt.”

De rode versie kon Ran eveneens bekoren door “zijn zeer natuurlijke diepe smaken en aroma’s, volle textuur van rijp rood fruit, gerijpt met mooie winterse kruiden zoals hopsoorten, kaneel, piment, kruidnagel en steranijs”.

BEL’UVA COOLER

50ml Bel’Uva White NA, 20ml Ceylon Tea Syrup (3 gram ceylon tea / 100ml water; cold infuse for 2h, add 100g sugar and cold blend.), 10ml Lemon juice, Top w/ Soda

Hans Van Daele kijkt alvast de toekomst met vertrouwen en enthousiasme tegemoet : “met Belgische wijndruiven en botanicals benadrukken wij onze verknochtheid met ons terroir. Bij het fermenteren en distilleren van deze natuurlijke producten passen wij bovendien zowel oude ambachtelijke technieken toe, alsook innovatieve methoden, zoals onze in-house ontwikkelde vacuümdistillatie methodiek (door Elikzir), met als doel het bekomen van gastronomische smaakvolle botanische dranken, EN met natuurlijke gezondheidsbevorderende eigenschappen! Uniek in de dranken sector. En dit is nog maar een begin. Bel’Uva pakt binnenkort uit met andere verrassende producten”, belooft Hans. Wordt vervolgd !

Bel’Uva Humulus Aperitif NA – Aanbevolen verkoopprijs: 19,95 EUR – 500 ml fles – Bel’Uva is te vinden bij Gin Tonic Store en een vijftigtal verdeelpunten & online verkoopkanalen over heel België.