Pirard wines

Unieke Selectie: 3 perfecte wijnen om van te genieten met zeevruchten

De passie voor wijnen van de familie Pirard gaat terug tot in 1945. Een passie die ondertussen uitgroeide tot een gewaardeerd wijnhuis met meerdere filialen. Met de komende feestdagen in het achterhoofd werden drie wijnen geselecteerd die een perfecte compagnon vormen voor diverse creaties met zeevruchten. “We hebben voor deze delicatessen een droge, levendige, minerale en bijna “zoute” witte wijn nodig!” Simon Pirard

De selectie

2019 Muscadet Tiré sur lie – Domaine Des Quatre Routes

“De klassieker van de klassiekers is in dit geval de Muscadet. Het probleem met Muscadet is dat er in termen van kwaliteit alles aanwezig is en tegelijk een tegenpool vormt. Vins Pirard beveelt de Muscadet Sur Lie, Domaine Poiron aan.

Stijl: Wit, droog en levendig – Regio: Frankrijk – Loire – Druivensoort: Meloen de bourgogne – Eten en drinken: Vis – Schelpdieren – Prijs: 7,95€.

2019 Sauvignon Rengo Valle del Cachapoal – Domaine Torreon De Paredes – Chili

“Minder verwacht, maar net zo goed, een Chileense Sauvignon. Hij is een ietsje aromatischer, een beetje minder nerveus waarschijnlijk, maar past perfect bij vele creaties!”

Stijl : Wit, droog en levendig – Regio : Chili – Rengo – Druivensoort : Sauvignon – Eten en drinken : Vis – Schelpdieren – Prijs : 8,90

2018 Wurzburger Stein Riesling – Domaine Hofkeller – Erste Lage

De ontdekking 2020 van de keldermeester is een Duitse Riesling! De naam is onuitspreekbaar en de fles is niet erg boeiend, maar wat een wijn! Hij combineert mineraliteit en fruit tot in de perfectie! Als je het eenmaal hebt geproefd, kom je er weer op terug!

Stijl: Wit, droog en levendig – Regio: Duitsland – Franken – Druivensoort: Wurzburg – Eten & drinken: Vis – Schelpdieren – Prijs: 16,50€.